Espoon RKP esittää eriävän mielipiteen kaupunginhallituksen Apotti-päätökseen

Kokouksessaan 6.4.2020 Espoon kaupunginhallitus päätti olla liittymättä Apottiin. RKP:n jäsenet äänestivät tätä päätöstä vastaan an antoivat yhdessä Henna Partasen (Vihr.) kanssa eriävän mielipiteen seuraavin perusteluin:

  • HUS ja Espoon naapurikunnat Kauniainen ja Kirkkonummi ovat mukana Apotissa. Espoon mukaantulo olisi käytännössä tarkoittanut, että Apotin potilastietojärjestelmästä olisi tullut koko Länsi-Uudenmaan potilastietojärjestelmä tulevaisuudessa, jos Länsi-Uudenmaan sote-itsehallintoalue toteutuu. Yhtenäinen potilastietojärjestelmä olisi sekä potilasturvallisuuden, että sote-ammattilaisten kannalta ollut turvallisin ja käytännöllisin vaihtoehto ja hyvin todennäköisesti myös kustannustehokkain ratkaisu.
  • Apottiin liittyminen olisi mahdollistanut Espoolle nykyaikaisen ja yhtenäisen potilastietojärjestelmän nopean käyttöönoton. Täysin uuden potilastietojärjestelmän kilpailuttaminen ja kehittäminen Espoon tarpeisiin sopivaksi tulee viemään vuosikausia. Uutta järjestelmää ei tällä vuosikymmenellä ehditä toteuttaa ja vaarana on, että Espoo jää kehityksessä jälkeen.
  • Espoo osallistuu HUS:in potilastietojärjestelmän kehittämistyön rahoittamiseen. Espoon kaupunginhallituksen päätös tarkoittaa, että Espoo myös tulevaisuudessa joutuu rahoittamaan kahta eri järjestelmää; omaa ja HUS:in.

Du gillar kanske också...