Att göra en människa glad – hjälp ukrainska flyktingar i Esbo

Tisdagen den 21 juni levererade Päivi Puntila, Nina Siivola och Tiina Kujala hygienartiklar och mat till Kaivo i Mattby. Kaivo ry är en förening fom hjälper ukrainare med både socialt umgänge och utdelning av förnödenheter.  De är tacksamma för varje burk mat eller tandborste.

 

Flera hundra ukrainska flyktigar kommer till Kaivo dagligen för att träffa andra, sitta med en kopp kaffe, låta barnen leka och få med sig lite mat och hygienartiklar. Ju längre kriget fortsätterdesto längre bhövs också insatser av frivilliga.

Vad kan du göra för att hjälpa?

  • Kolla på https://www.facebook.com/kaivoespoory vad som behövs just nu
  • Hjälp till med verksamheten någon timme om du kan
  • Du kan kontakta oss på SFP i Esbo om du vill vara med nästa gång vi för saker till Kaivo
  • Du kan också gå till Kaivo med mat (burkar, torrmat etc)
  • Du kan beställa mat från nätet med leverans till Kaivo
  • Det behövs också köksartiklar och resväskor

Under de ca 10 minuterna vi var på Kaivo tömdes t.ex. hyllan med olja och salt igen.  Åtgången är stor.

Varje burkoch paket gör någon glad två gånger: när de sätts i hyllan och när någon får ta den med sig.

Tack till alla som donerade!

Följande gång för vi varor till Kaivo i början av augusti.

Etiketter: , , , ,

Gruppanförande på fullmäktigemöte 13.6 – Nina af Hällström

Gruppordförande Nina af Hällström höll SFP:s gruppanförande då fullmäktige diskuterade det ekonomiska balanseringprogrammet (TakE) den 13.6. SFP:s grupp godkände programmet. Arvoisa puheenjohtaja, valtuustokollegat ja muut kuulijat Olemme päättämässä taloudellinen ja…

Kielten opiskelu on kannatettavaa

Harvoin olen lukenut niin merkillisiä väitteitä kuin Länsiväylässä 27 syyskuuta. Henna Kajava (PS) lateli tuulesta temmattuja ajatuksiaan Suomen toisen kansalliskielen asemasta. Kajava on huolissaan siitä, että suomenkielisissä kouluissa opetetaan hyötyruotsia.…