Espoon RKP asettaa 85 ehdokasta  kuntavaaleihin

Espoon RKP jätti ehdokaslistansa 4.5.2021. Ehdokkaita on yhteensä 85.

Sukupuoli- ja ikäjakaumat ovat tasaiset, naispuolisia ehdokkaita on 46 %. Kuusi listan ehdokkaista on sitoutumattomia, heistä neljä yhteistyössä Liberaalisen puolueen kanssa. Vuoden 2017 kuntavaaleissa RKP:llä oli 79 ehdokasta. 36 heistä on ehdolla myös tällä kertaa. Kaikki nykyiset valtuutetut ovat ehdolla jatkokaudelle kaupunginvaltuustoon.

Espoon RKP:n puheenjohtaja Anne Ahlefelt on tyytyväinen ehdokasasetteluun.

-Meillä on todella hieno ja monipuolinen ehdokaslista. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että mukana on sekä uusia että kokeneempia ehdokkaita. Meillä on myös useita ehdokkaita, joiden äidinkieli ei ole ruotsi, mikä selkeästi osoittaa, että arvomaailmaamme ja politiikkaamme arvostetaan yli kielirajojen.

Nuorin ehdokas, Eero Lilja, on vasta täyttänyt 18 ja vanhin, Marjatta af Forselles täytti keväällä 84. Ehdokkaiden keski-ikä on 48 vuotta.

Vaaliohjelmassa viihtyvyyttä, hyvinvointia ja kestävyyttä

-Haluamme, että tulevaisuuden Espoo on nykyaikainen, kestävä ja viihtyisä kaupunki, mutta kehityksessä on pidettävä mielessä kuntalainen, ihminen. Ollakseen vetovoimainen sekä yrityksille että asukkaille kaupungin tulee panostaa viihtyisään lähiympäristöön, hyviin yhteyksiin ja joustaviin palveluihin, sanoo puheenjohtaja Ahlefelt.

Kaikki ehdokkaat (linkki)

 

Du gillar kanske också...