Espoon Rkp vastustaa tuloveroprosentin korotusta

Rkp:n valtuustoryhmä perustelee asiaa sillä, että korotus ei ratkaise kaupungin taloutta pitkällä tähtäimellä. Varsinainen ongelma on, että kulutuksen kasvu on huomattavasti tuloja suurempaa. Kunnallisveroprosentti tulisi pitää vuoden 2018 tasolla myös ensi vuonna.

”Kunnallisveron 0,25 prosenttiyksikön korottaminen, kuten eräät puolueet ovat ehdottaneet antaisi ymmärtää, että talouden epätasapaino voitaisiin ratkaista veronkorotuksella. Itse asiassa vaikutus olisi päinvastainen, siirtäessään ongelmat tulevaisuuteen. Vastuullinen taloudenpito edellyttää kulujen kasvun hidastamista Espoossa ja painotusta ennaltaehkäisevään toimintaan sosiaali- ja terveystoimessa sekä koulujen oppilashuollossa”, toteaa ryhmäpuheenjohtaja Christina Gestrin.

On luonnollista, että Espoossa ja Helsingissä on hieman maan keskiarvoa alempi tuloverotus, koska mm asumiskustannukset ovat huomattavasti korkeammat alueella, jatkaa Gestrin.

Espoon valtuusto päättää kunnallisveroista ensi maanantaina, 21.10.

Du gillar kanske också...