Espoon RKP on huolestunut länsimetron käyttöönoton myöhästymisestä

Länsimetro Oy ilmoitti perjantaina 10. kesäkuuta, että elokuulle suunniteltu metron jatkeen käyttöönotto myöhästyy. Uutta ajankohtaa käynnistämiselle ei osata arvioida.

RKP:n Espoon paikallisyhdistys on syvästi huolestunut metron toiminta-alueen tulevista poikkeusjärjestelyistä.

27365679570_4fcca3ac7d_k

Työt jatkuvat metroasemilla ja -tunneleissa. Kuva: www.lansimetro.fi

Kehotammekin Helsingin seudun liikennettä (HSL) osoittamaan kaikki mahdolliset resurssit joustavan korvaavan liikenteen järjestämiseen. Korvaavat liikennejärjestelyt eivät saa aiheuttaa turhia viivästymisiä tai vaihtoja. Tämä on mahdollista nykyisten linjojen jatkamisella, siltä osin sekä syöttöliikenteen uudelleenohjaamisella.

26910490244_47cd28defd_h

Metron käyttöönotto siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Kuva: www.lansimetro.fi

Espoon RKP edellyttää myös avointa ja selkeää analyysiä tapahtuneesta, sekä realisti sta suunnitelmaa ja aikataulua Länsimetron käyttöönotolle.

”Tämä voidaan saavuttaa virkamiesten ja päättäjien aktiivisella työpanoksella ja hyvällä yhteistyöllä” toteaa Espoon RKP:n puheenjohtaja Bo Lönnqvist.

Jotta vastaavat katastrofaaliset seuraamukset voitaisiin jatkossa välttää, tulee prosesseja, organisaation rakenteita ja viestintää kehittää ennen vastaavien suurten infraprojektien käynnistämistä.

”Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on järjestää syksyksi toimivat liikenneyhteydet tukemaan espoolaisten arkea” muistuttaa RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikael Eriksson.

Du gillar kanske också...