Kungsgårdsskolans bygge påbörjas

Besväret som uppskjutit starten för bygget av den nya Kungsgårds skola är nu avgjort. Besväret förkastades vilket innebär att skolbygget nu kan inledas.

– “Sfp har i åratal arbetat för en ny och större svensk skola i Köklax och vi är mycket glada över att besväret förkastades och skolprojektet kan gå vidare”, säger Christina Gestrin, som är Sfp:s representant i Stadsstyrelsens lokal- och bostadssektion.

Etiketter: , ,

Utveckla svenska skolor i olika miljöer

Beslutet att bibehålla det nuvarande skolnätverket i Esbo ger trygghet och ökade möjligheter att utveckla verksamheten. Ordförande för Nämnden Svenska Rum Bosse Lönnqvist är mycket nöjd med beslutet, som togs…

Christina Gestrin höll Sfp:s gruppanförande på fullmäktigemötet

SFP:s fullmäktigegrupp anser att förhandlingsresultatet är en bra utgångspunkt inför budgetförhandlingarna senare på hösten. Vi stöder stadsdirektörens förslag till kommunalskatt och fastighetsskatt. Under det senaste året har ekonomin i Finland förstärkts…