Ajankohtaista

RKP valinnut valtuustoryhmän puheenjohtajiston (12.6.2017)

Espoon RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajaksi on valittu Christina Gestrin. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anders Portin ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Nina af Hällström.

Myös muista luottamushenkilöistä on sovittu, ja ne on vahvistettu kaupunginvaltuustossa.

Christina Gestrin toimii valtuuston toisena varapuheenjohtajana valtuustokauden ensimmäisen vuoden ajan.

 

Kaupunginhallitukseen valittiin edustus seuraavasti:

Varsinainen jäsen Nina af Hällström, varajäsenet Christina Gestrin ja Anders Portin

 

Kaupunginvaltuuston elinkeino- ja kilpailukykyjaosto

Varsinainen jäsen Nina af Hällström, varajäsen Christina Gestrin

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Varsinainen jäsen Anders Portin, varajäsen Nina af Hällström

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto

Varsinainen jäsen Christina Gestrin, varajäsen Anders Portin

 

Espoon RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Christina Gestrin on tyytyväinen paikkajakoon ja puolueen mahdollisuuksiin vaikuttaa kaupungin eri toimielimissä. ”RKP:lle on tärkeää olla laajalti edustettuna kaikilla tasoilla. Erityisesti työ kaupunginhallituksessa, mukaan lukien kaupunginhallituksen jaostot sekä tärkeissä lautakunnissa, mahdollistaa aktiivisen ja rakentavan työn koko kaupungin tulevaisuuden hyväksi”, Gestrin toteaa.

 ____________________________________________________________________

Tuhoaako hyvinvointi terveytemme? 

Bloggarina Håkan Blombergmotion

Elämme yhteiskunnassa, jossa on tarjolla kaikki tarpeellinen hyvän ja terveellisen elämän elämiseen. Terveellistä ruokaa, tarkoituksenmukaista terveydenhuoltoa ja lääkkeitä sekä runsaasti liikuntamahdollisuuksia on saatavilla lähes rajattomasti. Siitä huolimatta lisääntyy ylipainoisten henkilöiden määrä, joka sitten johtaa muihin terveydellisiin ongelmiin.

Terveydenhuollon kustannukset muodostavat jo nyt merkittävän osan yhteiskunnan kustannuksista. Jos emme tee tälle asialle mitään tulevat kustannukset lisääntymään tahdissa johon meillä ei ole varaa. Mitä voimme tehdä asialle?

Päivittäisen liikunnan puute lapsilla ja nuorilla on perustava tekijä. Monet kyllä osallistuvat urheiluharjoituksiin monta kertaa viikossa, mutta harjoituksiin mennään autolla. Lisäksi kustannukset ovat monesti kasvaneet siinä määrin, että perheiden ei ole taloudellisesti mahdollista antaa lapsensa osallistua ylipäätään mihinkään. Mitä voimme tehdä näiden lasten hyväksi?

Kunnallisissa urheilulaitoksissa pitäisi olla reilusti enemmän vapaita harjoitusvuoroja, joihin voi vapaasti tulla kokeilemaan siinä harjoitettavia lajeja (jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu, voimistelu jne). Tällä hetkellä suurin osa vuoroista on seurojen vuokraamia heidän omaa toimintaansa varten. Muina aikoina paikat ovat suljettuina. Yksi ratkaisu voisi ehkä olla että velvoitetaan harjoitusaikoja saaneet seurat valvomaan tietty määrä avoimia harjoitusvuoroja (sopivaa korvausta vastaan).
Meillä on myös huutava pula avoimista ”play groundeista” asutusten lähistöllä, joihin voisi mennä kävellen tai pyörällä potkimaan vaikka palloa yksin tai yhdessä kavereiden kanssa.

Ellemme nyt tee oikeita investointeja kääntääksemme meneillään olevaa trendiä, joka johtaa yhä heikompaan fyysiseen hyvinvointiin, niin meillä on lähitulevaisuudessa edessä moninkertaiset kustannukset sen paikkamiseen.